Nyheter Avfall
Ved bruk av blokkjede-teknologi har Norsk Gjenvinning, Norfolier GreenTec AS og Grønt Punkt Norge AS startet et pilotprosjekt for sporing av over 600 tonn plastemballasje. Foto: Kedenburg

Sporer over 600 tonn plastemballasje med blokkjede-teknologi

Ved bruk av blokkjede-teknologi har Norsk Gjenvinning, Norfolier GreenTec AS og Grønt Punkt Norge AS startet et pilotprosjekt for sporing av over 600 tonn plastemballasje.

Det er Empower som har utviklet den digitale plattformen som kobler sammen aktørene i avfall- og materialgjenvinningskjeden. Slik kan de øke sporbarhet og transparens.

Petter Aaby Vebenstad. Foto: Grønt Punkt Norge

Grønt Punkt Norge mener at de og bransjen forøvrig allerede har god kontroll på håndtering av plast i hvert ledd, men ser likevel et stort potensial for å oppnå bedre sporbarhet på tvers av leddene ved bruk av ny teknologi og tett samarbeid med nøkkelspillere.

– Ikke minst kan det gi enda bedre effektivitet og forenkle rapportering, sier Petter Aaby Vebenstad, kvalitetssjef i Grønt Punkt Norge i en pressemelding.

LES OGSÅ: Norsk selskap rangert blant verdens 50 fremste 

Bedre sporbarhet

Gjennom piloten skal Norsk Gjenvinning og Norfolier GreenTec AS gjøre blokkjede-verifisert sporing av plastemballasje fra innsamling, sortering og resirkulering til det ender som nye avfallssekker.

– Vi opplever stadig større interesse rundt sporbarhet og for plasten vi gjenvinner og bruker i nye produkter. Det er spennende for oss å utforske nye løsninger der teknologi kan skape merverdi for våre partnere og kunder, sier Joacim Dubrefjord, Teknisk & Innkjøpssjef i Norfolier GreenTec AS.

Wilhelm Myrer, CEO i Empower, forklarer at plattformen åpner for enklere datautveksling og verifisering på blokkjeden for nye og sirkulære forretningsmodeller knyttet til opphav og sporingsdata.

I tillegg til sporing og rapportering overføres dette til de mer komplekse verdikjedene som trenger bedre insentiv for sporing, blant annet mot utenlandske aktører og lenger ut i verdikjedene. Ved å synliggjøre verdien frem til sluttprodusent skaper det nye synergier.

Wilhelm Myrer. Foto: Empower

– Vi jobber med mange ulike avfallsstrømmer over et stort geografisk område og vi ønsker å være i forkant med strategisk samarbeid og teknologi, som bidrar til å bryte ned siloene. Full sporbarhet av avfallsstrømmene er sentralt for Norsk Gjenvinning-konsernet og er videre forankret gjennom Norsk Gjenvinning Downstreams interne compliance-prosesser, sier Tom Erik Mikkelsen, Sales Manager for plastfraksjoner i Norsk Gjenvinning Downstream.

LES OGSÅ: Lanserer bærekraftspass for søppelkunst

 

 

Relaterte saker
Kommentarer

Bare innloggede medlemmer av AB Pluss kan legge inn kommentarer. Logg inn

Ikke medlem ennå? Bestill AB Pluss nå!

Nyhetsbrev
Beklager, her gikk noe galt. Vennligst prøv igjen.
Takk for påmeldingen! Sjekk innboksen din for bekreftelse.

Få nyhetene rett i innboksen

Abonner på vårt gratis nyhetsbrev!

Siste nytt fra Cnytt.no

De små skrittene mot det store målet

Katharina Th. Bramslev, Grønn Byggallianse
Aktuelle artikler fra våre søster-nettsteder
Kommersielle partnere