Nyheter Statsbudsjettet
Heidi Finstad, administrerende direktør i Treindustrien

Treindustrien reagerer på manglende oppfølging

Nå er det på tide å sluttføre bruprogrammet, mener Treindustrien. De ber ny regjering og storting om å vise handlekraft og sørge for tilstrekkelig finansiering.

Treindustrien mener det er behov for å utbedre bruer for å effektivisere transport av gods og tømmer. De peker på at det i mange år i Nasjonal Transportplan har vært gitt løfter om gjennomføring av et bruprogram på 300 millioner kroner.

Næringslivet har fulgt opp og gjort en analyse av hvilke bruer og flaskehalser som bør prioriteres for utbedring, skriver bransjeorganisasjonen i en uttalelse. Dette for å frakte gods over kortest mulige avstander og med kjøretøy som kan få med seg mest mulig varer per transport.

De mener dette vil gi både kostnadsbesparelser og miljøeffekter.

LES OGSÅ: Rotevatn om statsbudsjettet: Viktig at forurenser betaler

Midlene monner ikke

Men, legger Treindustrien til, NTP er ikke fulgt opp med årlige bevilgninger som forutsatt. Dette medfører usikkerhet som svekker grunnlaget for investeringer i norsk industri.

– Bedrifter i treindustrien har store investeringer på gang, og nå trenger vi at myndighetene følger opp for å få til den grønne omstillingen som er nødvendig, sier administrerende direktør i Treindustrien, Heidi Finstad.

Hun mener det er til nå kun er bevilget små beløp til bruprogrammet og også i år settes det av kun 20 millioner kroner.

– Dette monner ikke. Det blir for små beløp til å utbedre bruene som gjenstår og midlene spises opp i administrasjon og byråkrati, sier Finstad, og legger til:

– Forventningen til ny regjering og storting er at man nå tar et krafttak og får en skikkelig bevilgning slik at man får gjennomført bruprogrammet i tråd med lovnader og ambisjoner. Usikkerheten må fjernes og vi trenger nå at man gir en bevilgning som fullfører bruprogrammet på kortest mulig tid, sier Finstad.

LES OGSÅ: Foreslår en økning i avgiftene på ikke-kvotepliktige utslipp med 28 prosent

Relaterte saker
Kommentarer

Bare innloggede medlemmer av AB Pluss kan legge inn kommentarer. Logg inn

Ikke medlem ennå? Bestill AB Pluss nå!

Nyhetsbrev
Beklager, her gikk noe galt. Vennligst prøv igjen.
Takk for påmeldingen! Sjekk innboksen din for bekreftelse.

Få nyhetene rett i innboksen

Abonner på vårt gratis nyhetsbrev!

Siste nytt fra Cnytt.no

De små skrittene mot det store målet

Katharina Th. Bramslev, Grønn Byggallianse
Aktuelle artikler fra våre søster-nettsteder
Kommersielle partnere