Nyheter Valg2021
Harald Solberg, administrerende direktør i Rederiforbundet. Foto: Norsk Rederiforbund

Mener det bør etableres et CO2-fond for utvikling av grønn teknologi i Norge

Det nye flertallet har høye ambisjoner på skipsfartens vegne og har uttalt at Norge skal bli et utstillingsvindu for nye, utslippsfrie transportformer, mener Norges Rederiforbund.

Rederiforbundet mener gode og treffsikre nasjonale rammevilkår for rederiene og den maritime næringen er avgjørende for å få fart på det grønne skiftet.

For en næring som har skip over hele verden er det også avgjørende at en ny regjering viderefører et aktivt arbeid for å sikre gode internasjonale reguleringer av skipsfarten både i EU og i IMO.

– Det er svært gledelig at det nye flertallet ønsker å få på plass en grønn omstillingspakke for klimavennlig omstilling av skip. Det gjennomføres en rekke grensesprengende teknologiprosjekter i norske rederier i dag, blant annet med nye typer energibærere og innen elektrifisering. Disse prosjektene forutsetter en aktiv politikk for å utvikle maritim teknologi fra Norge, sier administrerende direktør Harald Solberg i en pressemelding.

Videre mener han at for å sette ytterligere fart i utviklingen bør det etableres et CO2-fond for utvikling av grønn teknologi i Norge. Vi anbefaler også at en ny regjering bidrar aktivt i arbeidet for å etablere et tilsvarende fond internasjonalt, sier Solberg.

Relaterte artikler
Kommentarer

Kun innloggede medlemmer kan legge igjen en kommentar Logg inn

Ikke medlem ennå? Bestill AB Pluss nå!

Siste nytt fra Cnytt.no

Ikke la klimaengasjement skape problembytter!

Mats Eklund, Linköpings universitet
Kommersielle partnere
X

Hold deg oppdatert! Få vår ukentlige nyhetsoppdatering sendt direkte til innboksen din.

Din e-postadresse vil ikke bli brukt til å sende deg noe annet enn våre nyhetsbrev. Les mer på vår personvernside.