Nyheter Valg2021
Pia Farstad von Hall, daglig leder Biogass Norge. Foto: Ludvig Gundersen

– Må bli konkret på hvilke endringer som skal for å reelt gjøre det norske samfunnet sirkulært

Biogass Norges Pia Farstad von Hall mener det er viktig at bærekraftige drivstoff prioriteres politisk: – Økt CO2-avgift er et særlig viktig tiltak, men også konkurransedyktige rammevilkår sammenlignet med våre naboland.

Biogass Norge er interesseorganisasjonen for bedrifter og organisasjoner som er opptatt av å utvikle markedet for biogass. Deres kjepphest er at biogass er klimasmart og sirkulær og helt klart en av fremtidens energikilder.

Dette mener daglig leder Pia Farstad von Hall er det viktigste for deres organisasjon mot valget:

Hva er de viktigste politiske sakene for deres organisasjon for dette valget, når det gjelder sirkulærøkonomi og bærekraft? 

– For Biogass Norge er det viktig at bærekraftige drivstoff prioriteres politisk. Økt CO2-avgift er et særlig viktig tiltak, men også konkurransedyktige rammevilkår sammenlignet med våre naboland. Biogass Norge er også opptatt av at ENOVA brukes aktivt til å fremme klimavennlige prosjekter.

LES OGSÅ: Frokostmøte: «Biogassbransjen skaper nye grønne arbeidsplasser»

Hva er det viktigste den sittende regjering har fått til denne perioden når det gjelder sirkulærøkonomi?

– I inneværende periode er både klimameldingen og strategien for sirkulærøkonomi fremmet av regjeringen. Begge viktige verktøy som setter retning for det sirkulære samfunnet. Samtidig er det et stort arbeid som gjenstår. Neste fase må være å bli konkret på hvilke endringer som skal i til i lover og regler for å reelt gjøre det norske samfunnet sirkulært.

LES OGSÅ: – Godt fornøyd med at biogass er likestilt med el og hydrogen

Det et stort arbeid som gjenstår. Neste fase må være å bli konkret på hvilke endringer som skal i til i lover og regler for å reelt gjøre det norske samfunnet sirkulært.

Hvilket parti mener dere fronter deres saker best, med tanke på sirkulærøkonomi?

– Alle partiene som i dag sitter på Stortinget har en politikk som fremmer rammevilkårene til biogassbansjen på en god måte, men vi er særlig takknemlige for prinsippvedtaket om likestilling mellom biogass, el og hydrogen i norsk politikk som fikk støtte fra Fremskrittspartiet, Arbeiderpartiet, Senterpartiet, SV, MDG og Rødt fra mai i år. Prinsippvedtaket er viktig for en sirkulær og klimasmart energi som biogass er.

LES OGSÅ: Stifter felles aksjeselskap. Skal bygge biogassanlegg

Relaterte artikler
Kommentarer

Kun innloggede medlemmer kan legge igjen en kommentar Logg inn

Ikke medlem ennå? Bestill AB Pluss nå!

Siste nytt fra Cnytt.no

Manglende strategisk tenkning bak utvikling av karbonfangst i Norge

Ole Jørgen Hanssen, NORSUS
Hanne Lerche Raadal, NORSUS
Kommersielle partnere
X

Hold deg oppdatert! Få vår ukentlige nyhetsoppdatering sendt direkte til innboksen din.

Din e-postadresse vil ikke bli brukt til å sende deg noe annet enn våre nyhetsbrev. Les mer på vår personvernside.