Nyheter Sirkulær sommer
Forskningssjef Hanne Lerche Raadal ved Norsk institiutt for bærekraftsforskning. Foto: NORSUS

Skal nyte late dager på hytta med sirkulærstrategien som sommerlektyre

Forskningssjef Hanne Lerche Raadal ved Norsk institiutt for bærekraftsforskning (NORSUS) håper på ferie over grensen og gleder seg til hyggelig sosial omgang med familie og gode venner UTEN å tenke på meter’n.

Hva skal du gjøre i sommer?

– Jeg har begynt å få troen på at det skal bli mulig å nyte noen late dager på hytta vår i Grebbestad (Sverige) – der har vi av naturlige grunner ikke vært på en stund…

Hva har vært det mest utfordrende med arbeidsåret vi legger bak oss?

– I første omgang trodde jeg at utfordringen ville være å få Teams-møter til å kunne erstatte fysiske møter, men dette har jo vist seg å gå overraskende bra! Det har vært en veldig lærerik prosess å skjønne hvor effektivt og godt Teams-møter faktisk kan fungere, og å sortere ut hvilke typer møter som fortsatt kan tas elektronisk og hvilke som med fordel bør være fysisk. Dette er god lærdom å ta med seg inn i «den nye normalen». Dernest ble utfordringen at de mange etterfølgende Teams-møtene, som startes med et enkelt tastetrykk, har gjort at de naturlige pausene mellom møtene forsvant. Vi har derfor erfart at det er viktig å legge inn noen «kunstpauser» mellom møtene.

Hva synes du om regjeringens nasjonale strategi for sirkulærøkonomi?

– Jeg har ikke fått lest den i detalj ennå (det blir en del av sommerlektyren), men etter presentasjonen til Rotevatn på Den store sirkulærkonferansen, og en kort blafring gjennom, så synes jeg det er mye bra der. Spesielt vil jeg trekke frem at den presiserer at en sirkulær økonomi må ta utgangspunkt i utslipp gjennom hele livsløpet eller verdikjeden til et produkt, og at dette er viktig for å vurdere produkter og systemer opp mot hverandre. I tillegg presiseres at slike analyser må få frem hvor utslippsreduksjonene opptrer for at de skal kunne brukes til å vurdere oppnåelse i forhold til Norges klimamål. Jeg har også merket meg at strategien trekker frem behovet for en «ryddesjau», for å oppdatere regelverk som hindrer at ressursene blir utnyttet godt nok. Dette er viktig for å fjerne barrierer for optimal ressursutnyttelse. Jeg ønsker strategien varmt velkommen!

Hva er den perfekte sommermaten og sommerdrikken?

– Reker og hvitvin en varm sommerkveld smaker alltid godt.

Saltvann, ferskvann eller basseng?

– Ferskvann på fjellet er det beste.

Koronapandemien er på hell. Hva gleder du deg mest til når dette er over?

– Hyggelig sosial omgang med familie og gode venner UTEN å tenke på meter’n.

Relaterte saker
Kommentarer

Bare innloggede medlemmer av AB Pluss kan legge inn kommentarer. Logg inn

Ikke medlem ennå? Bestill AB Pluss nå!

Nyhetsbrev
Beklager, her gikk noe galt. Vennligst prøv igjen.
Takk for påmeldingen! Sjekk innboksen din for bekreftelse. Om du ikke ser en melding fra oss, sjekk søppelposten (husk å godkjenne avsender).

Få nyhetene rett i innboksen

Abonner på vårt gratis nyhetsbrev!

Siste nytt fra Cnytt.no
Nyheter fra Small Step Media nettverket
Kommersielle partnere