Nyheter Sirkulær sommer
Irene Siljan Vestby, administrerende direktør i  Industrial Green Tech. Foto: Privat

Håper på noen ekstra kilometer på motorsykkelen

Irene Siljan Vestby, administrerende direktør i  Industrial Green Tech, gleder seg til å stå i kø i sikkerhetskontrollen på Gardermoen.

Hva skal du gjøre i sommer?

– I sommer skal jeg på hyttetur til Hydrostranda i Bamble med samboer, fire barn og katten Leo. Der skal vi bade, fiske, slappe av og kose oss med familie og venner som kommer innom. Samboeren min og jeg har pleid å få til noen dager om sommeren på motorsyklene våre så jeg håper det blir noen flere kilometer på min 98-modell Suzuki Intruder.

Hva har vært det mest utfordrende med arbeidsåret vi legger bak oss?

– Å drive klyngeaktivitet hvor en viktig del av arbeidet er å skape fysiske møteplasser hvor dyktige mennesker fra ulike industriaktører og andre virksomheter kan bli kjent, bygge relasjoner og utvikle samarbeid. Det har ikke vært like enkelt å få til den merverdien av et møte på teams.

Hva synes du om regjeringens nasjonale strategi for sirkulærøkonomi?

– Industrien i vår region har satt som mål å bli verdens første klimapositive industriregion. Sirkulærøkonomi er en del av veien dit, og jeg er glad for at det slås fast i strategien at regjeringen har ambisjon om at Norge skal være et foregangsland i utvikling av grønn, sirkulær økonomi som utnytter ressursene bedre. Siden vi ligger et godt stykke bak mange andre land i arbeid med dette (ifølge Circular Norway 2,4 prosent sirkulær norsk økonomi i dag i forhold til 8,6 prosent globalt) ville det nok vært bra om strategien var ennå mer konkret på virkemidler og insentiver for å få fart på omstillingen fra lineær økonomi i industrien. Men strategien ligger nå på bordet, og jeg håper på at dette blir et viktig arbeid når regjeringen får satt seg i høst og at dette arbeidet blir fulgt tett opp videre.

Hva er den perfekte sommermaten og sommerdrikken?

– Det meste smaker godt om sommeren på late, solvarme dager i godt selskap og med all verdens tid. Jeg slår likevel et slag for alt du kan legge på grillen sammen med en kald øl.

Saltvann, ferskvann eller basseng?

– Utvilsomt saltvann med tilhørende varme svaberg du kan tørke deg på.

Koronapandemien er på hell. Hva gleder du deg mest til når dette er over?

– All den sosiale aktiviteten både i og utenom jobb uten å måtte dobbeltsjekke hvilke regler som gjelder nå for hvor mange du kan være samlet og hvor langt fra hverandre stolene må stå. Gleder meg også til å stå i kø i sikkerhetskontrollen på Gardermoen.

Relaterte saker
Kommentarer

Bare innloggede medlemmer av AB Pluss kan legge inn kommentarer. Logg inn

Ikke medlem ennå? Bestill AB Pluss nå!

Nyhetsbrev
Beklager, her gikk noe galt. Vennligst prøv igjen.
Takk for påmeldingen! Sjekk innboksen din for bekreftelse. Om du ikke ser en melding fra oss, sjekk søppelposten (husk å godkjenne avsender).

Få nyhetene rett i innboksen

Abonner på vårt gratis nyhetsbrev!

Siste nytt fra Cnytt.no
Nyheter fra Small Step Media nettverket
Kommersielle partnere