Nyheter Sirkulær sommer
Espen Karlsen, administerende direktør i Jernia. Foto: Ludvig Gundersen

– Det er mange som fortjener en god ferie og en skikkelig opptur til høsten

Når alle er fullvaksinerte, skulle Espen Karlsen, administerende direktør i Jernia, gjerne gitt alle 1.200 Jernianere en stor klem.

Hva skal du gjøre i sommer?

– Vi bor i Stavern, så vi bor jo i en sommerferie, så første del av ferien blir hjemme i Stavern, og siste del blir på hytta til Svigers på Valer. Tiden skal gå med til å starte dagene med en liten løpetur med Georg, hunden vår, og så blir det morgenbad og selvfølgelig morgenkaffe til Reiseradioen. Så skal vi få litt besøk av gode venner og familie, så det gleder jeg masse til, ikke minst de lange lunsjene med Rosévin. Og noen turer i tresnekka.

Hva har vært det mest utfordrende med arbeidsåret vi legger bak oss?

– For oss i varehandelen, har det selvsagt vært mest utfordrende å stå i usikkerheten rundt butikk- og kjøpesenterstengninger. På det meste har vi vært oppi 74 stengte butikker, og Oslo-butikken har vært stengt fra 23. Januar til 6. mai. – Men oppi alt har jeg vært ekstremt imponert over alle Jernianerne. De har ikke bare vært ekstremt kreative og løsningsorienterte, men også alltid positive.

– I Jernia har vi vært heldige som er en stor kjede, med solid støtte i ryggen. Jeg har stor respekt for alle som har drevet enkeltstående butikker. Det er mange som fortjener en god ferie og en skikkelig opptur til høsten.

Hva synes du om regjeringens nasjonale strategi for sirkulærøkonomi?

– Jeg er først og fremst veldig glad for at den endelig er ute, og at den trekker frem vare- og tjenestehandelen spesielt. Strategien er tydelig på retning og ærlig om utfordringer, men jeg er selvsagt fortsatt utålmodig etter de konkrete virkemidlene. Ironisk nok er strategien for sirkulærøkonomi signert av ni statsråder, men ikke han som jobber med «økonomien» i det sirkulære. Nå er jeg spent på hvordan Jan Tore Sanners skatteutvalg skal inkludere og prioritere sirkulærøkonomi i sin gjennomgang av skatter og avgifter. Så krysser jeg fingrene for at strategien raskt blir fulgt opp med en tydelig handlingsplan. Skal Norge bli ledende, nytter det ikke vente på det som kommer fra EU.

Hva er den perfekte sommermaten og sommerdrikken?

– Vi elsker jo å grille, og flytte kjøkkenet ut på sommeren. Stian, samboeren min, spiser ikke noe fra havet, og jeg ELSKER sjømat, så det blir alltid et kompromiss. Så det betyr det ofte blir kylling, og litt fisk på grillen, så elsker vi også å grille gode grønnsaker som asparges, paprika og hjertesalat. Og til dette liker vi godt å drikke Rosevin, og favoritten er Sand Tropez. Fordelen å grille fisk, kylling og grønnsaker er at det er perfekt å bruke til salaten neste dag, hvis det blir noe igjen da selvfølgelig.

Saltvann, ferskvann eller basseng?

– Saltvann, selvfølgelig. Jeg bor jo i Stavern!

Koronapandemien er på hell. Hva gleder du deg mest til når dette er over?

– Å reise rundt og møte folk igjen. Jeg har blitt ganske god på Teams, men vil alltid foretrekke IRL. Få ting gir meg mer overskudd enn å besøke butikker rundt omkring i landet og snakke med alle de dyktige og engasjerte Jernianerne. Når alle er fullvaksinerte, skulle jeg gjerne gitt alle 1200 Jernianere en stor klem også.

Relaterte artikler
Kommentarer

Kun innloggede medlemmer kan legge igjen en kommentar Logg inn

Ikke medlem ennå? Bestill AB Pluss nå!

Siste nytt fra Cnytt.no

Ikke la klimaengasjement skape problembytter!

Mats Eklund, Linköpings universitet
Kommersielle partnere
X

Hold deg oppdatert! Få vår ukentlige nyhetsoppdatering sendt direkte til innboksen din.

Din e-postadresse vil ikke bli brukt til å sende deg noe annet enn våre nyhetsbrev. Les mer på vår personvernside.