Nyheter Sirkulær sommer
Mali Hole Skogen er bærekraftsjef i IKT-Norge. Foto: Veslemøy Vraskar

– Det er vel ingen som foretrekker basseng eller ferskvann fremfor saltvann?

Bærekraftsjef i IKT-Norge, Mali Hole Skogen, gleder seg til å møte venner igjen: – Hadde så vondt i kjeven etter å ha ledd så mye dagen før.

Hva skal du gjøre i sommer?

– Jeg har tvillinger på 2 år og ei jente på 5, så vi går for lett, forutsigbar læring og morro denne sommeren. Første juli pakker jeg barna og samboeren i bilen og så går turen rett ned til Mandal på det blide, Sørlandet. Da venter en hel måned med bading, krabbefiske, båtturer, skalldyrlag, dyreparken og kanskje også noe svømmetrening med barna. Vi er en gjeng fra fjern og nær som møtes i Mandal hver sommer og som bytter på å lage fest, aktiviteter og morro for store og små. Skal bli spesielt fint å se igjen de som kommer fra utlandet, som vi ikke har sett på en stund.

Hva har vært det mest utfordrende med arbeidsåret vi legger bak oss?

– Jeg som mange andre har savnet kollegaene mine og den uformelle praten på kontoret og gleder meg til å se mer av dem, resten har vi klart veldig bra. Men så er det heller ikke meg som har bært den største tyngden av denne pandemien og jeg tenker mye på dem som har mistet jobben, bedriften, kunder etc. og hva mer vi som samfunn kunne gjort for dem dette året.

Hva synes du om regjeringens nasjonale strategi for sirkulærøkonomi?

– Vi i IKT-Norge er er glade for at IKT-produkter og elektronikk anerkjennes som en av de 7 prioriterte verdikjede i sirkulærøkonomien, ikke bare i EU, men med den nye strategien også i Norge. At det varsles at i løpet av 2021 og 2022 vil fremmes et nytt verdikjedebasert regelverk på dette området, er meget bra. En slik nødvendig gjennomgang er strengt nødvendig og vi er svært glade for at dette kommer på plass.

– På den andre siden er dessverre kapittelet som er spesielt viktig for vår bransje “Kap 17: Digitaliseringpolitikk for det grønne skiftet” slik vi ser det, strategiens desidert svakeste kapittel. Her er de konkrete tiltakene fullstendig fraværende og her mangler regjeringen retning og satsning. Her gikk man gikk glipp av gode muligheter til å stake ut politikk på essensielle områder som f.eks 1) Viktigheten av sirkulære verdikjeder for Norges digitale suverenitet. 2) Sikkerhet, cyber og personvern i sirkulærøkonomien 3) Betydningen av digital infrastruktur for den sirkulære industrinasjonen Norge.

Hva er den perfekte sommermaten og sommerdrikken?

– Krabbe og hvitvin.

Saltvann, ferskvann eller basseng?

– Skjønner ikke spørsmålet, det er vel ingen som foretrekker basseng eller ferskvann fremfor saltvann?

Koronapandemien er på hell. Hva gleder du deg mest til når dette er over?

– Vi var 10 stykker samlet hos oss på 17. Mai. Da jeg våknet 18. Mai hadde jeg vondt i kjeven etter å ha ledd så mye dagen før – det var veldig fint å kunne samle venner igjen. Men i bunn og grunn er det vel den helt vanlige hverdagen jeg gleder meg mest til, og alle de helt vanlige utfordringene og mulighetene den kommer med.

 

Relaterte artikler
Kommentarer

Kun innloggede medlemmer kan legge igjen en kommentar Logg inn

Ikke medlem ennå? Bestill AB Pluss nå!

Siste nytt fra Cnytt.no
Kommersielle partnere
X

Hold deg oppdatert! Få vår ukentlige nyhetsoppdatering sendt direkte til innboksen din.

Din e-postadresse vil ikke bli brukt til å sende deg noe annet enn våre nyhetsbrev. Les mer på vår personvernside.