Nyheter Sirkulær sommer
Administrerende direktør Jaana Røine i Grønt Punkt Norge. Foto: Privat

– Vi kan se tilbake på et år med imponerende innsats hos våre medlemsbedrifter

Selv om administrerende direktør i Grønt Punkt Norge Jaana Røine mener de har klart seg bra med hjemmekontor gleder hun seg til fysisk kontakt med ansatte og mange av deres 7000 medlemsbedrifter.

Hva skal du gjøre i sommer?

– Det blir en tur til Hardanger med gode venner, resten av ferien blir hjemme eller på hytta.

Hva har vært det mest utfordrende med arbeidsåret vi legger bak oss?

– Det har vært krevende for oss alle, men vi kan se tilbake på et år med imponerende innsats hos våre medlemsbedrifter som stadig forbedrer sin emballasje så den egner seg for gjenvinning, hos innsamlere både i kommuner og næringslivet som har holdt hjulene – og avfallsstrømmene i gang i et år hvor det ellers har vært stor grad av nedstenging og ikke minst hos egne ansatte. Lærekurven har vært bratt for alle oss som har måttet tilvenne oss nye måter å kommunisere med hverandre på. Alt i alt har overgangen til nye digitale kommunikasjonsmåter gått svært bra. Det er lærdom vi skal ta vi med oss videre i en hverdag etter Covid-19.

Hva synes du om regjeringens nasjonale strategi for sirkulærøkonomi?

– Hele bransjen har ventet spent og utålmodig på den annonserte strategien for sirkulærøkonomi i flere år. I innspillmøte med den gang statssekretær Atle Hamar høsten 2019, og også i senere innsendte innspill, ba vi om at strategien burde ta inn konkrete virkemidler for blant annet å videreutvikle etterspørsel etter sekundære råvarer, deriblant konkretisere krav til offentlige anskaffelser som øker andelen materialgjenvunnet plast. Våre innspill er listet som nødvendige virkemidler for en sirkulær økonomi, men vi setter vår lit til at den meldte strategien for sirkulær plast vil vise å være mer konkretisert og hvor alle de vurderinger av virkemidler som listes i den nasjonale strategien for sirkulærøkonomi også tidfestes.

Hva er den perfekte sommermaten og sommerdrikken?

– Norske jordbær, grønnsaker, grillmat og bobler.

Saltvann, ferskvann eller basseng?

– Med bakgrunn fra de 1000 sjøers land og deretter 30 år i nærkontakt med saltvann i Asker så liker jeg både fersk og saltvann. Men det bør være 20 grader i vannet.

Koronapandemien er på hell. Hva gleder du deg mest til når dette er over?

– Jeg gleder meg til fysisk kontakt med ansatte, mange av våre 7000 medlemsbedrifter og andre gode samarbeidspartnere. Selv om vi har klart oss godt gjennom pandemien hvor vi med Oslo-kontor i all hovedsak har hatt hjemmekontor så er det noe eget med samspillet når vi møtes ansikt til ansikt.

Relaterte artikler
Kommentarer

Kun innloggede medlemmer kan legge igjen en kommentar Logg inn

Ikke medlem ennå? Bestill AB Pluss nå!

Siste nytt fra Cnytt.no

Manglende strategisk tenkning bak utvikling av karbonfangst i Norge

Ole Jørgen Hanssen, NORSUS
Hanne Lerche Raadal, NORSUS
Kommersielle partnere
X

Hold deg oppdatert! Få vår ukentlige nyhetsoppdatering sendt direkte til innboksen din.

Din e-postadresse vil ikke bli brukt til å sende deg noe annet enn våre nyhetsbrev. Les mer på vår personvernside.