Nyheter Sirkulær sommer
Redaktør Jens Egil Heftøy i Avfallsbransjen og Cnytt skal tilbringe sommeren i båt. Til høsten håper han på fysiske møteplasser.

Setter kursen sydover og ser hvor langt jeg kommer

Redaktøren i Avfallsbransjen og Cnytt ser frem til å møte alle han har skrevet om det siste halvannet året, men først skal det seiles.

Hva skal du gjøre i sommer? 

– Som båtboer innerst i Oslofjorden er valget enkelt. Da er det bare å hive fortøyningene og sette kursen sydover. Så får jeg rett og slett se hvor langt jeg kommer før det er på tide å snu. I sommerferien er det vær, vind og humør som skal styre dagene.

Hva har vært det mest utfordrende med arbeidsåret vi legger bak oss?

– Dette er vel det spørsmålet i sommerserien der vi får de minst overraskende svarene. Det er selvsagt pandemien og restriksjonene rundt den. Jeg begynte i Avfallsbransjen bare en måned før den første nedstengningen og har fortsatt til gode å møte de fleste av de vi skriver om og for.

– Og heller ikke vi som jobber sammen fått møttes noe særlig.

Hva synes du om regjeringens nasjonale strategi for sirkulærøkonomi?

– Jeg tror forventningene var så lave at de fleste ble positivt overrasket da den kom. Men så har man jo sett at det har dukket opp noe kritikk ettersom strategien faktisk er blitt lest. Det viktige er hvordan dette nå følges opp, ikke minst etter valget til høsten. Sirkulærøkonomi er ikke noe vi kan velge oss til eller bort fra.

Hva er den perfekte sommermaten og sommerdrikken?

– Grillen er flittig brukt på sommeren.

– Ellers er det få ting som overgår reker og øl på bryggekanten. Det viktige med sommermat er at det er lett. Både i tilberedning og fortæring. Sommeren er heller ikke tiden for de tunge Amaroner. Da er det tørre hvitviner eller øl som gjelder.

Saltvann, ferskvann eller basseng?

– Jeg er vokst opp ved fjorden, så saltvann står definitivt øverst på lista. Men dessverre er tilstanden flere steder i blitt ganske tvilsom. Det vi har gjort med havet er bare trist.

Koronapandemien er på hell. Hva gleder du deg mest til når dette er over?

– Definitivt å møte folk igjen. Kåre Valebrokk sa en gang at journalister skal lukte øl etter lunsj. Det ble veldig mye fokus på den ølen. Men poenget hans var at journalister skal ut å møte folk, ikke sitte inne på kontor.

– Jeg tror hele redaksjonen lengter etter å komme ut og treffe folkene i bransjen og bringe med seg historiene og sakene tilbake.

Relaterte artikler
Kommentarer

Kun innloggede medlemmer kan legge igjen en kommentar Logg inn

Ikke medlem ennå? Bestill AB Pluss nå!

Siste nytt fra Cnytt.no

Ikke la klimaengasjement skape problembytter!

Mats Eklund, Linköpings universitet
Kommersielle partnere
X

Hold deg oppdatert! Få vår ukentlige nyhetsoppdatering sendt direkte til innboksen din.

Din e-postadresse vil ikke bli brukt til å sende deg noe annet enn våre nyhetsbrev. Les mer på vår personvernside.