Nyheter Sirkulær sommer
Finansanalytiker Thina Margrethe Saltvedt i Nordea. Foto: Nordea.

– Tør nesten ikke si jeg ikke liker makrell

Finansanalytiker Thina Margrethe Saltvedt ser frem til sommer og reker, og håper hun får lagt turen til Nøtterøy.

Hva skal du gjøre i sommer?

– I sommer blir det forhåpentligvis noen turer til Nøtterøy, hvor jeg er vokst opp, for å besøke familie og venner. Det er ekstra fint der om sommeren. I tillegg blir det turer rundt i Norge, men hvor er ikke avklart ennå. SÅ kjøpte jeg meg sykkel i fjor så det skal definitivt bli mange sykkelturer i Oslo området – både innover i Marka og langs kysten – for å finne noen fine svaberg eller strand.

Hva har vært det mest utfordrende med arbeidsåret vi legger bak oss?

– Det er ingen tvil – alle koronatilpasningene vi har måtte gjøre. Hjemmekontor, reisebegrensninger, svært begrensede samværsmuligheter, økt isolasjon – gitt dette så har jeg vært heldig. Vi har hatt god oppfølging fra arbeidsgiver, ledere og mye informasjon i løpet av året så det har etter omstendighetene gått veldig bra. Men, jeg gleder meg veldig til å møte kollegaene igjen fysisk forhåpentligvis etter sommeren. Det har også vært et år hvor det har skjedd veldig mye innen mine fagområder – bærekraftig finans og energitransformasjon – så det har vært super spennende. Det har virkelig ikke vært vanskelig å få tiden til å gå.

Hva synes du om regjeringens nasjonale strategi for sirkulærøkonomi?

– Norges første strategi for en grønn, sirkulær strategi var et etterlengtet arbeid. Det er et godt startpunkt for et omfattende og krevende arbeid med å gjøre det norske økonomien og samfunnet mer sirkulært. Det er et systeminngripende arbeid hvor prosesser, handlingsmåter og verdier må endres. Den har plukket ut fire hovedområder hvor Norge har større sjanser for å lykkes. Det skaper mange spennende muligheter for norsk næringsliv. Rapporten er viktig fordi den staker ut en vei vi skal gå. Det er viktig for å lede bedrifter og kapital i samme retning. Det er viktig at investeringer og finanseringen støtter opp under de langsiktige målene vi har – derfor er det viktig med en strategi for å vise vei. Strategien er også viktig for å bidra til å forme holdninger og se på nye samarbeidsformer for å kunne få istand den store omveltningen som er nødvendig for å få dette til. En omstilling til en mer sirkulær økonomi er vesentlig for å kunne nå klima og bærekraftsmålene vi har satt oss.

Hva er den perfekte sommermaten og sommerdrikken?

– Sjømat servert ute, gjerne en stor rekebolle med godt, nybakt brød, majones og sitron med en god hvitvin eller rosevin. Så er nesten all salgs fisk godt – bortsett fra makrell, men det tør jeg nesten ikke si høyt siden jeg er fra Nøtterøy hvor det er mye makrell.

Saltvann, ferskvann eller basseng?

– Saltvann – ingen tvil. Basseng liker jeg ikke.

Koronapandemien er på hell. Hva gleder du deg mest til når dette er over?

– Jeg gleder meg aller mest til å se familie og venner mye mer enn før. Det skal rett og slett bli vidunderlig. 😊

Relaterte artikler
Kommentarer

Kun innloggede medlemmer kan legge igjen en kommentar Logg inn

Ikke medlem ennå? Bestill AB Pluss nå!

Siste nytt fra Cnytt.no

Ikke la klimaengasjement skape problembytter!

Mats Eklund, Linköpings universitet
Kommersielle partnere
X

Hold deg oppdatert! Få vår ukentlige nyhetsoppdatering sendt direkte til innboksen din.

Din e-postadresse vil ikke bli brukt til å sende deg noe annet enn våre nyhetsbrev. Les mer på vår personvernside.