Nyheter Sirkulær sommer
Preben Carlsen er grunnlegger av GOOD AS. Foto: Privat.

– Lockdown drepte mye av markedet for oss

GOOD-gründer Preben Carlsen ser frem til kortreist ferie etter et forretningsmessig brutalt koronaår.

Hva skal du gjøre i sommer?

– Vi kjører kortreist ferie for andre år på rad. Det blir noen uker med strandliv på Nesodden, en uke med fisking i Valdres og noen dager hjemme til å forberede restarten etter pandemien. Gleder meg stort til å utforske hvordan både arbeids- og hverdagslivet kan organiseres smartere når vi gjenåpner for alvor til høsten, men først blir det fint med ferie og familietid.

Hva har vært det mest utfordrende med arbeidsåret vi legger bak oss?
– Det første selskapet vi startet opp leverer en abonnementstjeneste på helhetlige kontorinteriør med ombruk inkludert i leveransen. Vi lanserte noen uker etter lock down i mars, da det ikke var lov til å være på kontoret. Lock down drepte mye av markedet for oss – og det å drive startup uten et levende marked har vært knalltøft. Heldigvis har vi brukt tiden godt til forskning, utvikling og innovasjon på flere områder – og nå er vi klare til å bruke egne erfaringer, metodikk og teknologi til å utvikle konkurransedyktige ombruksløsninger på andre områder.

Hva synes du om regjeringens nasjonale strategi for sirkulærøkonomi?
– Etter 3,5 år er det bra de endelig har levert noe, men jeg må legge godvilja til hvis jeg skal kalle det en strategi. Dokumentet inneholder verken mål, virkemidler eller forpliktende fremdrift og fremstår mer som en situasjonsbeskrivelse og redegjørelse for hvordan EUs politikk  vil påvirke Norge – enn et dokument som staker ut kursen for Norge som foregangsland på feltet. Jeg synes det er særlig nedslående at Regjeringen skriver at de ikke ser behovet for å lage egne mål for Norge, utover de som EU har satt. Det betyr i praksis at gir bor muligheten til å bygge ny, norsk konkurransekraft. For tør vi ikke sette ambisiøse mål for Norge, ender vi opp med å vente på EU – og det er ingen vinneroppskrift i en verden hvor endringstakten bare vil fortsette å øke.

Hva er den perfekte sommermaten og sommerdrikken?
– Sjømat og kald hvitvin. Enkelt, sosialt og godt – bedre blir det ikke.

Saltvann, ferskvann eller basseng?
– Saltvann. Jeg er vokst opp på Nesodden og har det i blodet.

Koronapandemien er på hell. Hva gleder du deg mest til når dette er over?
– Etter et år med litt for introvert fokus på innovasjon og utvikling gleder jeg meg stort til å åpne verktøykassa vår og innlede nye partnerskap med andre selskaper, slik at flere kan få glede av den erfaringen, metodikken og teknologien vi har bygget opp de siste årene. Sammen med andre gründere, små og store selskaper har vi gode forutsetninger for å utvikle attraktive og lønnsomme sirkulære løsninger – og det er lite som er mer inspirerende enn å identifisere nye muligheter sammen med andre. At vi på toppen av alt endelig kan samarbeide ansikt-til-ansikt igjen, gjør det ekstra motiverende, for personlig har jeg virkelig savnet den energien jeg får av å løse vanskelige problemer i samme rom som flinke folk som kan andre ting enn meg selv.

Relaterte artikler
Kommentarer

Kun innloggede medlemmer kan legge igjen en kommentar Logg inn

Ikke medlem ennå? Bestill AB Pluss nå!

Siste nytt fra Cnytt.no

Manglende strategisk tenkning bak utvikling av karbonfangst i Norge

Ole Jørgen Hanssen, NORSUS
Hanne Lerche Raadal, NORSUS
Kommersielle partnere
X

Hold deg oppdatert! Få vår ukentlige nyhetsoppdatering sendt direkte til innboksen din.

Din e-postadresse vil ikke bli brukt til å sende deg noe annet enn våre nyhetsbrev. Les mer på vår personvernside.