Annonse
Nyheter Finans

Dagbøter uten pensjonsordning

 

Skatteetaten jakter etter bedrifter som ikke sparer til pensjon for sine ansatte. Fra 1. juli kan etaten ilegge dagbøter på 250 kroner per ansatt hvis bedriften ikke har pensjonsordning, sier Asbjørn Erdal i Duvi Pensjon.

Har bedriften 10 ansatte vil dagbøter for et års drift uten pensjon kunne gi en bot på over 900.000,- kroner. Når en gjennomsnittlig pensjonsordning koster 10.000 kroner i året, er regnstykket enkelt. Du kan lese mer om dagbøter i forskrift om tvangsmulkt etter OTP-loven.

Grunderbedrifter må hive seg rundt

Svært mange nye, grønne grunderbedrifter drives på kniveggen. Da kan det smelle skikkelig økonomisk nå.

– Bedriftens pensjonsordning bør på plass før ferien hvis man vil unngå uønsket oppmerksomhet fra Skatteetaten, sier Asbjørn Erdal i Duvi Pensjon.

Markedet for pensjon i økning

– Vi registrerer at interessen for pensjon har økt veldig det siste året, sier Erdal. Fler og fler bedrifter tar selv kontakt for å opprette pensjonsavtale. Det er flere årsaker til det. Nytt av året er at pensjon skal meldes over a-meldingen. Det blir veldig tydelig om bedriften har en avtale eller ikke. Det er med a-ordningen også blitt mye enklere for Skatteetaten å søke etter bedrifter som ikke har pensjonsordning. Fra sommeren får etaten også muligheten til å sanksjonere med dagbøter til unnasluntrere.

Mange med dårlig samvittighet

Årets store pensjonsnyhet – pensjonskonto bidrar til at vi får bedre oversikt over pensjonen vår og kan ta bedre valg.
– Mange har tatt aktive valg og det er flott, men vi ser at rundt 95 prosent av oss bryr seg fremdeles for lite om pensjonen sin. Vi tror at pensjonskontoen som samler pensjon på en konto, vil bidra til mer bevissthet over tid, sier Erdal.

Kommentarer

Bare innloggede medlemmer av AB Pluss kan legge inn kommentarer. Logg inn

Ikke medlem ennå? Bestill AB Pluss nå!

Nyhetsbrev
Beklager, her gikk noe galt. Vennligst prøv igjen.
Takk for påmeldingen! Sjekk innboksen din for bekreftelse.

Få nyhetene rett i innboksen

Abonner på vårt gratis nyhetsbrev!

Siste nytt fra Cnytt.no
Aktuelle artikler fra våre søster-nettsteder
Kommersielle partnere