Nyheter Biogass
Egil og Uno Andersen i Antec. Foto: Ludvig Gundersen

Antec med emisjon på 70 millioner kroner

Antec Biogas henter inn nye eiere, investeringsselskapene Norselab og Lightrock.

OLE PEDER GIÆVER

De priset selskapet til 250 millioner kroner.

– Litt av bakgrunnen for emisjonen er at vi nå satser både norsk og internasjonalt, særlig på Europa i første omgang, sier teknologidirektør i Antec Egil Andersen til Biogassbransjen.no.

Antec Biogas har en patentert metode for mer effektiv produksjon av biogass, som har vakt stor interesse også internasjonalt.

LES OGSÅ: «Hva slags maskin er dette?», undret Innovasjon Norge 

Ønsker kontroll 

Gründerne i selskapet har nå solgt seg ned, men beholder en eierandel på 51 prosent. De nye investorene får samlet rundt 35 prosent eierandel i selskapet, skriver Finansavisen. Venturefondet Norselab satser 28 millioner kroner. Det internasjonale investeringsfondet Lightrock går inn med 35 millioner.

– Vi ønsker ennå ikke at finansielle aktører skal ha full kontroll, det er viktig for oss å ha god styringsmulighet, sier Andersen.

– Vi har en plan og en strategi som vi har diskutert nøye med våre nye investorer. Vi er helt enige om  veien videre, og satser på et veldig godt samarbeid med de nye investorene.

Emisjonen styrker oss i arbeidet med utvikling av teknologien, sier Andersen.

Internasjonal ekspansjon

En side Antec jobber mye med for tiden er den vitenskapelige. Selskapet har etablert Antec Biolab- Antec har kontorer på Ås, i Oslo og Moss og er i ferd med å få store samarbeidspartnere ute i Europa, ifølge Andersen.

– Tilbakemeldingen fra europeiske partnere og tunge teknologimiljøer er at vi er på rett spor når det gjelder teknologien. Andre har forsket en del på lignende teknologi, men ikke helt kommet frem til de tekniske løsningene, sier Andersen.

Antec Biogas ønsker nå en internasjonal ekspansjon, samtidig som selskapet satser i Norge. Omsetningen til selskapet doblet seg i fjor, fra 20 til 40 millioner kroner, skriver Finansavisen.  Blant annet har biogassprodusenten Renevo bestilt 10 reaktorer, og ønsker å kjøpe ytterligere 20 til anlegget i Etne, skrev Biogassbransjen.no nylig.

Som Biogassbransjen.no tidligere har omtalt satses det blant annet friskt i Kina.

LES OGSÅ: Norske Antec Biogas bygger fabrikk i Kina 

– Vi sender den første reaktoren i liten skala til Kina nå i sommer. Den vil være til utprøving hos en kunde noen måneder utover høsten. Denne kunden har planer om ganske store investeringer på biogass-siden og ønsker derfor å teste våre løsninger. Vi har 4-5 store potensielle kinesiske kunder, sier Andersene.

– Oppsummert er det Kina og Europa som er først ute som satsingsområder nå.

Frankrike og Tyskland på biogass

– I Europa er det foreløpig større engelske selskap som allerede er inne i biogassbransjen og ønsker å gå over til ny teknologi, det samme gjelder i Frankrike der store, etablerte selskap ønsker å bygge på vår teknologi.  I Tyskland er det en del større industrikonsern som ønsker å få en grønn profil rundt avfallet sitt og ser på våre løsninger, sier Andersen.

Relaterte artikler
Kommentarer

Kun innloggede medlemmer kan legge igjen en kommentar Logg inn

Ikke medlem ennå? Bestill AB Pluss nå!

Siste nytt fra Cnytt.no

Ikke la klimaengasjement skape problembytter!

Mats Eklund, Linköpings universitet
Kommersielle partnere
X

Hold deg oppdatert! Få vår ukentlige nyhetsoppdatering sendt direkte til innboksen din.

Din e-postadresse vil ikke bli brukt til å sende deg noe annet enn våre nyhetsbrev. Les mer på vår personvernside.