Nyheter Grønn omstilling
Hans Kongelige Høyhet Kronprins Frederik av Danmark ofrer OL-vervet for å gjøre Danmark grønnere. Foto: Steen Evald

Kronprins Frederik dropper IOC for å jobbe for grønn omstilling

Hans Kongelige Høyhed, Kronprins Frederik av Danmark, trekker seg fra styret i Den Internasjonale Olympiske Komité. Fremover vil kronprinsen bruke tiden på å gjøre Danmark til et grønt fyrtårn.

Det er i en offisiell melding på det danske kongehusets nettsider at kronprins Frederik informerer om at han trer ut av IOC-styret i forbindelse med sommerens OL i Tokyo.

Gjorde OL grønnere

Den danske kronprinsen har ble innvalgt som dansk medlem av styret i IOC i 2009 og ble så sent som i 2017 gjenvalgt. Etter planen skulle kronprins Frederik tre ut av IOC allerede i fjor, men på grunn av utsettelsen av lekene i Tokyo skjer det først nå.

«Beslutningen om å tre ut gir meg mulighet til å intensivere mitt arbeid med andre vitkige emner, blant annet i relasjon til Danmarks posisjon som en av verdens førende nasjoner innen den grønne dagsorden, bærekraft og innovasjon», skriver Kronprins Frederik i meldingen.

Bærekraft har vært et av kronprinsens fokusområder i IOC-styret, blant annet som medlem i styringsgruppene Sport and Enviroment og Sustainability and Legacy.

Kronprins Frederik har som IOC-medlem løpende deltatt i kommisjonsmøter og workshops der han særlig har engasjert seg i IOCs bærekraftsprosjekter.

Fortsatt engasjert i idrett

Han legger til at det har vært et stort privilegium å få sitte i IOC-styret og at han har vært spesielt engasjert i å få unge og eldre til å begynne med idrett og fysisk aktivitet. Tiden i IOC-styret har blant annet gitt inspirasjon til etableringen av løpsarrangementet Royal Run.

«Selv om min tid som aktivt IOC-medlem avsluttes i Tokyo, vil jeg fortsatt bære de olympiske verdier videre i mitt fremtidige virke», skriver Kronprins Frederik.

Relaterte artikler
Kommentarer

Kun innloggede medlemmer kan legge igjen en kommentar Logg inn

Ikke medlem ennå? Bestill AB Pluss nå!

Siste nytt fra Cnytt.no

– Dette er musikk i våre ører

Ingebjørg T. Wilhelmsen, Norsk Hydrogenforum

– Et godt utgangspunkt for klimakutt

Øivind Brevik, Samfunnsbedriftene
Kommersielle partnere
X

Hold deg oppdatert! Få vår ukentlige nyhetsoppdatering sendt direkte til innboksen din.

Din e-postadresse vil ikke bli brukt til å sende deg noe annet enn våre nyhetsbrev. Les mer på vår personvernside.