Nyheter Grønn omstilling
Hans Kongelige Høyhet Kronprins Frederik av Danmark ofrer OL-vervet for å gjøre Danmark grønnere. Foto: Steen Evald

Kronprins Frederik dropper IOC for å jobbe for grønn omstilling

Hans Kongelige Høyhed, Kronprins Frederik av Danmark, trekker seg fra styret i Den Internasjonale Olympiske Komité. Fremover vil kronprinsen bruke tiden på å gjøre Danmark til et grønt fyrtårn.

Det er i en offisiell melding på det danske kongehusets nettsider at kronprins Frederik informerer om at han trer ut av IOC-styret i forbindelse med sommerens OL i Tokyo.

Gjorde OL grønnere

Den danske kronprinsen har ble innvalgt som dansk medlem av styret i IOC i 2009 og ble så sent som i 2017 gjenvalgt. Etter planen skulle kronprins Frederik tre ut av IOC allerede i fjor, men på grunn av utsettelsen av lekene i Tokyo skjer det først nå.

«Beslutningen om å tre ut gir meg mulighet til å intensivere mitt arbeid med andre vitkige emner, blant annet i relasjon til Danmarks posisjon som en av verdens førende nasjoner innen den grønne dagsorden, bærekraft og innovasjon», skriver Kronprins Frederik i meldingen.

Bærekraft har vært et av kronprinsens fokusområder i IOC-styret, blant annet som medlem i styringsgruppene Sport and Enviroment og Sustainability and Legacy.

Kronprins Frederik har som IOC-medlem løpende deltatt i kommisjonsmøter og workshops der han særlig har engasjert seg i IOCs bærekraftsprosjekter.

Fortsatt engasjert i idrett

Han legger til at det har vært et stort privilegium å få sitte i IOC-styret og at han har vært spesielt engasjert i å få unge og eldre til å begynne med idrett og fysisk aktivitet. Tiden i IOC-styret har blant annet gitt inspirasjon til etableringen av løpsarrangementet Royal Run.

«Selv om min tid som aktivt IOC-medlem avsluttes i Tokyo, vil jeg fortsatt bære de olympiske verdier videre i mitt fremtidige virke», skriver Kronprins Frederik.

Relaterte saker
Kommentarer

Bare innloggede medlemmer av AB Pluss kan legge inn kommentarer. Logg inn

Ikke medlem ennå? Bestill AB Pluss nå!

Nyhetsbrev
Beklager, her gikk noe galt. Vennligst prøv igjen.
Takk for påmeldingen! Sjekk innboksen din for bekreftelse. Om du ikke ser en melding fra oss, sjekk søppelposten (husk å godkjenne avsender).

Få nyhetene rett i innboksen

Abonner på vårt gratis nyhetsbrev!

Siste nytt fra Cnytt.no
Nyheter fra Small Step Media nettverket
Kommersielle partnere