Nyheter Forskning
For perioden 2021 – 2023 er 1 milliard satt av til til Grønn plattform, og 44 søknader for til sammen 4,2 millarder er sendt inn om støtte til prosjekter. Foto: Michael Longmire /Unspalsh

44 prosjekter konkurrerer om 1 milliard kroner

For perioden 2021 – 2023 er 1 milliard satt av til til Grønn plattform, og 44 søknader for til sammen 4,2 millarder er sendt inn om støtte til prosjekter.

Grønn plattform er en ny satsing som gir bedrifter og forskningsinstitutter midler til forsknings- og innovasjonsdrevet grønn omstilling. Ordningen er et samarbeid mellom Forskningsrådet, Innovasjon Norge, Siva og Enova.

LES OGSÅ: Lanserer program for å akselerere hydrogenutviklingen

Hard konkurranse

For perioden 2021 – 2023 er 1 milliard satt av til til Grønn plattform, og 44 søknader for til sammen 4,2 millarder er sendt inn om støtte til prosjekter.

– Det lover godt for grønn vekst at ulike bransjer i hele landet har engasjert seg. Vi har fått søknader fra store deler av landet, fra Svalbard i nord til Farsund i sør, sier administrerende direktør i Forskningsrådet Mari Sundli Tveit i en pressemelding.

Det er energibransjen som står for flest søknader, med fiskeri og havbruk og maritime næringer hakk i hæl.

– Prosjektene som får støtte skal bidra til økt verdiskaping og flere arbeidsplasser i hele landet, samtidig som de vil bidra til utvikling av bærekraftige løsninger som i stadig større grad etterspørres internasjonalt, sier administrerende direktør i Innovasjon Norge, Håkon Haugli.

LES OGSÅ: Nederland: Shell dømt til klimakutt

Over 100 bedrifter

– Bak hver søknad ligger det et solid samarbeid mellom bedrifter og forskningsinstitutter. Over 100 bedrifter deltar og forskningsinstituttene er representert i alle søknadene, sier administrerende direktør i Siva Ingrid Riddervold Lorange.

LES OGSÅ: Aker Solutions har sikret vindkraft-kontrakt

 

 

 

Relaterte artikler
Kommentarer

Kun innloggede medlemmer kan legge igjen en kommentar Logg inn

Ikke medlem ennå? Bestill AB Pluss nå!

Siste nytt fra Cnytt.no

Ikke la klimaengasjement skape problembytter!

Mats Eklund, Linköpings universitet
Kommersielle partnere
X

Hold deg oppdatert! Få vår ukentlige nyhetsoppdatering sendt direkte til innboksen din.

Din e-postadresse vil ikke bli brukt til å sende deg noe annet enn våre nyhetsbrev. Les mer på vår personvernside.