Annonse
Nyheter Ombruk
«The Trash Collection» er en del av en større kampanje for å rette søkelyset mot at det kastes altfor mange møbler i dag, og spiller videre på allerede eksisterende tilbud hos IKEA, hvor kundene kan selge sine brukte møbler tilbake til IKEA eller få levert nødvendige reservedeler hjem i postkassen, kostnadsfritt. Foto: IKEA

Dumpster diving ble til The Trash Collection

Med den nye kolleksjonen ønsker IKEA å gjøre et poeng ut av at det noen anser som søppel kan ha en verdi for andre.

IKEA skal innen 2030 bidra til et lavutslippssamfunn ved å strekke seg etter null avfall, bli 100 prosent sirkulære og klimapositive. I møbelgigantens seneste initiativ har de dratt «dumpster diving» for å redde møbler fra å bli søppel.

– Med denne kolleksjonen ønsker IKEA å vise noen alternativer til å kaste møbler. Med enkle grep kan møblene fikses så man har glede av dem i lang tid fremover, og reservedelene får du gratis av oss. Om du likevel er ferdig med å bruke det, kan du selge det tilbake til oss. Det er bra for både deg, neste eier og planeten, sier Siri Norhagen, leder for bærekraft i IKEA i en pressemelding.

LES OGSÅ: IKEA skal leie ut møbler til bedrifter

Dumpet i skog og langs veien

Resultatet er «The Trash Collection» som består av ulike møbler som IKEA har funnet på gjenbruksstasjoner, dumpet i skogen eller forlatt langs veien. De opplyser at noen av møblene bare trengte en god vask, andre bare en reservedel for å bli så gode som nye.

Akkurat nå står møblene på utstilling i IKEAs varehus, men i august vil de bli solgt videre i Gjenbruksbutikken på lik linje som de andre gjenbruksmøblene hos IKEA. Dette for å gjøre et poeng ut av at det noen anser som søppel kan ha en verdi for andre.

LES OGSÅ: Ikea skroter alkaliske batterier

Relaterte saker
Kommentarer

Bare innloggede medlemmer av AB Pluss kan legge inn kommentarer. Logg inn

Ikke medlem ennå? Bestill AB Pluss nå!

Nyhetsbrev
Beklager, her gikk noe galt. Vennligst prøv igjen.
Takk for påmeldingen! Sjekk innboksen din for bekreftelse.

Få nyhetene rett i innboksen

Abonner på vårt gratis nyhetsbrev!

Siste nytt fra Cnytt.no

Bygg med nye tanker og gamle deler

OLE MØYSTAD, NTNU
Jørgen Skatland, Urban Trigger Agency
Aktuelle artikler fra våre søster-nettsteder
Kommersielle partnere