Nyheter Ombruk
«The Trash Collection» er en del av en større kampanje for å rette søkelyset mot at det kastes altfor mange møbler i dag, og spiller videre på allerede eksisterende tilbud hos IKEA, hvor kundene kan selge sine brukte møbler tilbake til IKEA eller få levert nødvendige reservedeler hjem i postkassen, kostnadsfritt. Foto: IKEA

Dumpster diving ble til The Trash Collection

Med den nye kolleksjonen ønsker IKEA å gjøre et poeng ut av at det noen anser som søppel kan ha en verdi for andre.

IKEA skal innen 2030 bidra til et lavutslippssamfunn ved å strekke seg etter null avfall, bli 100 prosent sirkulære og klimapositive. I møbelgigantens seneste initiativ har de dratt «dumpster diving» for å redde møbler fra å bli søppel.

– Med denne kolleksjonen ønsker IKEA å vise noen alternativer til å kaste møbler. Med enkle grep kan møblene fikses så man har glede av dem i lang tid fremover, og reservedelene får du gratis av oss. Om du likevel er ferdig med å bruke det, kan du selge det tilbake til oss. Det er bra for både deg, neste eier og planeten, sier Siri Norhagen, leder for bærekraft i IKEA i en pressemelding.

LES OGSÅ: IKEA skal leie ut møbler til bedrifter

Dumpet i skog og langs veien

Resultatet er «The Trash Collection» som består av ulike møbler som IKEA har funnet på gjenbruksstasjoner, dumpet i skogen eller forlatt langs veien. De opplyser at noen av møblene bare trengte en god vask, andre bare en reservedel for å bli så gode som nye.

Akkurat nå står møblene på utstilling i IKEAs varehus, men i august vil de bli solgt videre i Gjenbruksbutikken på lik linje som de andre gjenbruksmøblene hos IKEA. Dette for å gjøre et poeng ut av at det noen anser som søppel kan ha en verdi for andre.

LES OGSÅ: Ikea skroter alkaliske batterier

Relaterte artikler
Kommentarer

Kun innloggede medlemmer kan legge igjen en kommentar Logg inn

Ikke medlem ennå? Bestill AB Pluss nå!

Siste nytt fra Cnytt.no
Kommersielle partnere
X

Hold deg oppdatert! Få vår ukentlige nyhetsoppdatering sendt direkte til innboksen din.

Din e-postadresse vil ikke bli brukt til å sende deg noe annet enn våre nyhetsbrev. Les mer på vår personvernside.