Nyheter
Veidekke skal kutte utslippene og bli klimanøytrale før 2045. Foto: Erik Knudtsen, Veidekke

Veidekke skal bli klimanøytral før 2045

Veidekke løfter klimaambisjonene og skal kutte klimautslippene fra egen virksomhet og verdikjeden til netto nullutslipp før 2045

Veidekke skal først begrense og så slutte bruke fossile brensler og karbonintensive materialer i bygg- og anleggsvirksomheten for å nå dette målet.

Utslippene til Veidekke skal reduseres gjennom endringer i kjøp og bruk av betong, betongelementer, stål og bitumen, i tillegg til tjenester som transport av masse og grunnarbeider.

LES OGSÅ: – Veiutbygging bør også få en klimagassramme

Veidekke tar aktiv rolle

Dette kommer fram i anledning Veidekkes kapitalmarkedsoppdatering torsdag.

– Veidekke vil ta en aktiv rolle i å realisere det grønne skiftet og skal hele tiden søke muligheter for å redusere klimagassutslipp i verdikjede og livsløp. Gjennom egen innovasjon, bruk av ekspertise og nært samspill med kunde, leverandører og andre samarbeidspartnere kan vi bidra til å redusere negativ påvirkning på klima og miljø og samtidig skape merverdi, sier konsernsjef Jimmy Bengtsson i Veidekke i en børsmelding.

Selskapet vil ta tak i hele verdikjeden for å redusere utslippene så mye som mulig, i tillegg til å nøytralisere restutslipp gjennom karbonfangst.

Konserndirektør for strategi og bærekraft Lars Erik Lund forteller til Cnytt at startskuddet er gått for å lage en mer detaljert klimaplan. Denne skal forklare hvordan selskapet skal følge ambisjonen.

– Det vil nok også dekke behovet for løsninger for å nøytralisere restutslipp, for eksempel gjennom karbonfangst.

LES OGSÅ: Veidekke: – Sirkulærøkonomi viktig for å nå våre mål

Ser på karbonfangst

Det blir også stilt strenge krav om utslippsreduksjon til leverandører og samarbeidspartnere.

I første omgang vil selskapet skaffe seg oversikt over klimagassutslippene i hele verdikjeden. For så å utvikle en strategi og innføre strenge krav til ovennevnte.

Konserndirektør Lund forklarer at selskapet skal jobbe sammen med leverandørene og underentreprenører for å nå ambisjonene.

– Konsekvensene vil jo være at Veidekke vil vurdere leverandører som kan bidra i vår reise mot klimanøytralitet. Dette er jo en felles reise og ambisjon, en reise som fordrer samarbeid.

Reisen, sier han, blir gradvis.

– Vi innser jo at vi ikke kan løse denne utfordringen over natten – men at det er et langsiktig arbeidet mot ambisjonen vår. Så kravene vil gradvis innføres i tråd med utslippsbanen mot 2045.

Veidekke sluttet seg til FNs togradersmål i 2015. Målene om å redusere klimagassutslippene i virksomheten følges opp på linje med økonomiske mål og HMS-mål og er tatt inn i ledelsens insentivprogram.

Relaterte saker
Kommentarer

Bare innloggede medlemmer av AB Pluss kan legge inn kommentarer. Logg inn

Ikke medlem ennå? Bestill AB Pluss nå!

Nyhetsbrev
Beklager, her gikk noe galt. Vennligst prøv igjen.
Takk for påmeldingen! Sjekk innboksen din for bekreftelse.

Få nyhetene rett i innboksen

Abonner på vårt gratis nyhetsbrev!

Siste nytt fra Cnytt.no

Biogass for en renere Oslofjord!

Ådne Naper, Vestfold og Telemark fylkeskommune / Biogass Oslofjord
Anne Beathe Tvinnereim, Viken fylkeskommune / Biogass Oslofjord
Aktuelle artikler fra våre søster-nettsteder
Kommersielle partnere