Helpdesk

Helpdesk gir deg svaret på det du måtte lure på – send oss spørsmål

Har virksomheten din utfordringer med tanke på marked eller myndigheter i overgangen til sirkulærøkonomien? Den 7. april klokken 12 lanserer Cnytt.no en ny nett-TV-sending der vi tar opp dine spørsmål.

– Ideen dukket opp i samtalen med den nederlandske ambassadøren, Tom van Oorschot, for noen uker siden, forteller ansvarlig utgiver Torbjørn Leidal i Small step media, som driver Cnytt.no, Avfallsbransjen.no og Biogassbransjen.no.

I Nederland kan private og offentlige virksomheter stille spørsmål om sirkulær økonomi  til en nasjonal helpdesk.

–  Dette er en veldig god løsning, sier Leidal, som altså vil lage en norsk mediebasert versjon.

–  Han forteller at leserne i Avfallsbransjen.no, Biogassbransjen.no og den sirkulære dagsavisen Cnytt.no kan sende spørsmål til mailadressen helpdesk@cnytt.no. Her kan spørsmålene anonymiseres om det er ønskelig, og så bli besvart av eksperter, myndigheter eller politikere redaksjonen kontakter.

– Svarene på spørsmålene får du i en kvarterlang nett-TV-sending hver onsdag kl 12.00, sier Leidal.

Dette blir en ukentlig sending.

Circular Norway vil bidra

– Det er krevende å gå fra lineær til sirkulær økonomi, så en hjelpetjeneste som Cnytt nå setter opp er veldig bra. Vi gleder oss til å bidra med kunnskap og erfaringer, og hjelpe til med nye koblinger av gründere, produsenter, leverandører og kunnskapsinstitusjoner. Dette er et lavterskeltilbud vi tror vil bli tatt godt imot, sier daglig leder Leif Nordhus i Circular Norway til Cnytt.no. – I Nederland har de  tjenesten «Versnellingshuisce» (Akseleratorhus), der eksperter hjelper til for å løse praktiske barrierer og utfordringer, deler fakta om nytt regelverk, og råd og tips for neste trinn i omstillingsreisen. En slik hjelpetjeneste bidrar til å fremskynde omstillingen til sirkulærøkonomi.

Daglig leder Natalia Mathisen i Norsk senter for sirkulærøkonomi, NCCE, er og positiv.

– Det er spennende med en slik tjeneste som kan tilgjengeliggjøre kunnskap og belyse relevante problemstillinger innen sirkulærøkonomien.

Hvem kan stille spørsmålene?

–  Alle som arbeider med å få virksomheten sin over på sirkulære forretningsmodeller og som kjører hodet i regelverk, teknologi eller IKT-problem kan ta kontakt. For ikke å snakke om hvis man møter veggen i form av at offentlige rammevilkår blokkerer sirkulære arbeidsprosesser, sier Leidal.

Er det kun på mail man kan spørre?

–  Ja, send oss mail først, så kan vi følge opp med for eksempel å lage TV-reportasjer som belyser problemstillingen, sier Leidal.

Begynn å sende mail nå

–  Vi begynner allerede neste uke med å sette sammen et TV-panel. Det vil dukke opp mange kjente fjes i sendingene, som altså skal gå hver onsdag kl. 12-12.15, sier Leidal

Relaterte saker
Kommentarer

Bare innloggede medlemmer av AB Pluss kan legge inn kommentarer. Logg inn

Ikke medlem ennå? Bestill AB Pluss nå!

Nyhetsbrev
Beklager, her gikk noe galt. Vennligst prøv igjen.
Takk for påmeldingen! Sjekk innboksen din for bekreftelse.

Få nyhetene rett i innboksen

Abonner på vårt gratis nyhetsbrev!

Siste nytt fra Cnytt.no

Biogass for en renere Oslofjord!

Ådne Naper, Vestfold og Telemark fylkeskommune / Biogass Oslofjord
Anne Beathe Tvinnereim, Viken fylkeskommune / Biogass Oslofjord
Aktuelle artikler fra våre søster-nettsteder
Kommersielle partnere