Leder
Statsminister Erna Solberg må tenke på flere enn restaurantbransjen, skriver Cnytt.no på lederplass. Foto: Ludvig Gundersen

Erna Solberg – ikke hør på kaffelatte-skribentene i Oslo!

Aftenposten skrev på lederplass 12.mars at serveringsbransjen i Oslo behøver mer statlig Korona-støtte, sitat: «Skal folk feire vel overstått pandemi, må det finnes barer og restauranter».

Cnytt.no ønsker å bidra til å nyansere behovet for statlig Korona-støtte.

Det finnes private gjenvinningsselskaper over det ganske land som daglig sliter med røde tall. De har enten ikke fått støtte, eller ser at kostnaden på å søke overgår støttebidraget. Eller de har gitt opp å søke.

Aftenpostens lobby-støtte til serveringsbransjen i Oslo skaper raseri  hos aktører i gjenvinningsbransjen utenfor Oslo. Men, det mest interessante er at de ikke tør stå frem. Årsaken er at redsel for hevn fra offentlige tilskuddsmyndigheter og fra lokale interkommunale selskaper/etater.

–Det virker som om det er tombola, tilfeldigheter og nærhet til kaffe-latte og vinbarene i Oslo som avgjør støttetiltak, sier daglig leder i et privat gjenvinningsselskap på Vestlandet. Han har gitt opp å søke og har vurdert konkurs. Men vil ikke at navnet på selskapet skal publiseres fordi han er redd for hevn fra et lokalt IKS. Usikkerheten rundt driften kan straffe seg, sier den daglige lederen.

–Regnskapskontoret vårt var den som tjente på korona-støtten, sier en aktør i Midt-Norge som fikk akkurat like mye i støtte som regnskapskontoret tok for å skrive søknaden. Han er redd for å stå frem med navn da han tror det vil slå negativt ut om selskapet skal søke offentlige midler i fremtiden.

– Vi har en nyvinning på gang vedrørende innsamling av avfall fra havet, sier en aktør i Nord-Norge. Vi har testet og ser at det kan gi omsetning, men byråkratene i Innovasjon Norge sier det ikke er nyvinning siden vi har kjørt test i tre år. Daglig leder vil ikke stå frem med navn fordi de har et mulig samarbeide på gang med et selskap som selv søker offentlig støtte. – Du veit det er ikke kjekt å ha en partner som kritiserer myndighetene man skal søke støttemidler hos.

Dette er en del av gjenvinningsmarkedet i 2021. Aktører på felgen etter måneder med kriseomsetning. Som ikke tør å stå frem fordi de er redde for å bli straffet av ulike offentlige aktører, samtidig som andre bransjer får drahjelp av sterke lobbykrefter som klarer å påvirke lederkommentatorer i samme kaffelatte-kahort.

Politikere på Stortinget bør ta til seg denne utviklingen. Den vil bli gransket av historieskrivere etter at vi har feiret avslutningen på Koronakrisen. Enten feiringen skjer med kaffe og wienerbrød på et kontor i gjenvinningsselskap i Distrikts-Norge – eller på et korona-subsidiert utested i hovedstaden.

Skal vi gi statsminister Erna Solberg et råd nå, må det være å ikke lytte for mye til kaffelatte-skribentene i Oslo når hun skal dele ut de siste slantene i Koronastøtte!

Har du lyst til å dele dine erfaringer med oss? Ta kontakt………

Relaterte artikler
Kommentarer

Kun innloggede medlemmer kan legge igjen en kommentar Logg inn

Ikke medlem ennå? Bestill AB Pluss nå!

Siste nytt fra Cnytt.no
Kommersielle partnere
X

Hold deg oppdatert! Få vår ukentlige nyhetsoppdatering sendt direkte til innboksen din.

Din e-postadresse vil ikke bli brukt til å sende deg noe annet enn våre nyhetsbrev. Les mer på vår personvernside.