Nyheter
Industrialiseringssenteret vil være en viktig milepæl i arbeidet med å bli verdens mest bærekraftige og kostnadseffektive batteriprodusent, mener Terje Andersen, CEO i Morrow Batteries. Foto: Morrow Batteries

Morrow Batteries vil starte bygging av senter allerede i år

Morrow Batteries vil allerede i år etablere et industrialiseringssenter for batteriteknologi for å tilrettelegge for en sirkulær verdikjede.

Morrow Industrialization Centre vil bestå av en pilotfabrikk i tillegg til flere ulike industrialiseringssentre, som eksempelvis Battery Innovation Centre, Material Pilot Centre og Recycling Pilot Centre. Disse vil legge til rette for en sirkulære verdikjede, melder selskapet.

– Morrow Industrialization Centre er avgjørende for å utvikle nye produkter og skalere aktivitetsnivået opp til det som kreves av den planlagte gigafabrikken. I samarbeid med våre partnere og kunder vil vi utvikle morgendagens batteriteknologi. Industrialiseringssenteret vil være en viktig milepæl i arbeidet med å bli verdens mest bærekraftige og kostnadseffektive batteriprodusent, sier Terje Andersen, CEO i Morrow Batteries i en pressemelding.

LES OGSÅ: Hydrovolt har startet byggingen av verdensledende gjenvinningsanlegg for batterier

Kjempet om å få fabrikken

Etableringen av industrialiseringssenteret vil skje stegvis, og etter planen vil byggingen av Battery Innovation Centre starte senere i år. Det er enda ikke tatt stilling til hvor senteret skal etableres, men det blir i nærhet til den planlagte gigafabrikken.

Morrow-ledelsen mottok henvendelse fra 15 bedrifter og kommuner, som ønsket å tilby tomt til den nye fabrikken, skrev Cnytt.no tidligere, men i desember i fjor vedtok et enstemmig styre i Morrow Batteries AS å bygge sin planlagte batterifabrikk i Arendal ved Eyde energipark.

LES OGSÅ: Over 80 søknader om å få batterifabrikk

Har startet designfasen

Rahul Fotedar, CTO Morrow Batteries. Foto: Morrow Batteries

Morrow Batteries er allerede i gang med å definere spesifikasjoner og designe industrialiseringssenteret.

Rahul Fotedar, CTO i Morrow Batteries, mener dette vil være det første i verden som vil dekke alle behovene til den nåværende Li-ion-teknologiplattformen.

– Og som samtidig kan utvikle neste generasjons teknologier som fast stoff-batterier, litium metall anoder, prelitiert silisium-baserte anoder og svovelbaserte katoder. Senteret gjør det mulig å industrialisere ny teknologi og produsere battericeller for nisjemarkeder, og kan også brukes til kundekvalifisering i større volum, sier han i meldingen.

LES OGSÅ: EU vil skjerpe batterikrav: – Det hjelper lite om de ikke blir håndhevet

Relaterte saker
Kommentarer

Bare innloggede medlemmer av AB Pluss kan legge inn kommentarer. Logg inn

Ikke medlem ennå? Bestill AB Pluss nå!

Nyhetsbrev
Beklager, her gikk noe galt. Vennligst prøv igjen.
Takk for påmeldingen! Sjekk innboksen din for bekreftelse.

Få nyhetene rett i innboksen

Abonner på vårt gratis nyhetsbrev!

Siste nytt fra Cnytt.no
Aktuelle artikler fra våre søster-nettsteder
Kommersielle partnere