Nyheter
Haga kommer fra stillingen som assisterende visepresident for eksterne relasjoner og myndighetskontakt i IFAD. Foto: IFAD

Åslaug Haga blir ny administrerende direktør i NORWEA

Strategi for havvindutbygging, konsesjonsreform, bærekraft, og omdømmebygging blir viktige områder for Haga og NORWEA fremover.

– Jeg gleder meg til å bidra til å fortsette å utvikle norsk vindkraft, til gode for klima, miljø, og norske arbeidsplasser. Vindkraft vil spille en helt avgjørende rolle i omstillingen av den norske økonomien, og jeg ser frem til å tiltre i rollen som administrerende direktør i NORWEA, sier Haga i en pressemelding.

Den tidligere statsråden kommer fra stillingen som assisterende visepresident for eksterne relasjoner og myndighetskontakt i Det internasjonale fondet for jordbruksutvikling. Og overtar styringen av NORWEA etter Øyvind Isachsen.

LES OGSÅ: Fått 120 millioner til å effektivisere og gjøre vindkraft mer skånsom

NORWEA – norsk vindkraftforening arbeider for å fremme et langsiktig og modent vindkraftmarked i Norge og virker som knutepunkt for bransjediskusjoner. De representerer om lag 120 medlemsbedrifter i hele verdikjeden for vindkraft med blant annet kraftselskap, prosjektutviklere, leverandører, finans- og akademiske institusjoner i medlemsmassen.

Blir viktig med havvind og omdømmebygging

– Vi er veldig glade for å kunne ønske Haga velkommen som ny administrerende direktør i NORWEA, sier styreleder Peter Aall Simonsen.

– Haga har med sin brede erfaring fra politikk og organisasjonsliv både i Norge og i utlandet de aller beste forutsetninger for å lede NORWEA og vindkraftbransjen inn i neste fase. Hun tar også med seg solid kunnskap om saksfeltet og et sterkt personlig engasjement for fornybar energi, legger han til.

LES OGSÅ: Hydro: – Trenger sterke signaler fra forbruker for å kjøpe grønt over grått metall

Ifølge Simonsen blir strategi for havvindutbygging, konsesjonsreform, bærekraft, og omdømmebygging viktige områder for Haga og NORWEA fremover.

–  Vindkraft på land og til havs er helt nødvendig dersom vi skal nå Norges klimamål, samtidig som vi legger til rette for økt verdiskapning og industriell vekst. Norge har de beste forutsetningene for å lykkes med fornybar omstilling og verdiskaping. Rammevilkårene for bransjen er i endring, og vi vil bidra til at vindkraft bygges med redusert miljøavtrykk og styrket lokal forankring, samtidig som vi får fortgang i utviklingen av havvind i Norge, sier han.

Relaterte saker
Kommentarer

Bare innloggede medlemmer av AB Pluss kan legge inn kommentarer. Logg inn

Ikke medlem ennå? Bestill AB Pluss nå!

Nyhetsbrev
Beklager, her gikk noe galt. Vennligst prøv igjen.
Takk for påmeldingen! Sjekk innboksen din for bekreftelse.

Få nyhetene rett i innboksen

Abonner på vårt gratis nyhetsbrev!

Siste nytt fra Cnytt.no
Aktuelle artikler fra våre søster-nettsteder
Kommersielle partnere