Leder
Ansvarlig redaktør Torbjørn Leidal. Foto: Terje Johansen

Ny nettavis om sirkulær økonomi – Cnytt.no – hva er nå dette da?

Det er et stort behov for å forklare hva sirkulær økonomi er. Hvorfor den eksisterer. Hvem den angår – og hvordan overgangen fra dagens lineære økonomi kan skje. Cnytt.no vil forsøke å gi svarene og forklaringene.

Den sirkulære økonomien er mer enn kildesortering av avfall, materialgjenvinning og selvfølgeligheter innpakket som «keiserens nye klær». Dette krever forklaring.

Og forklaringene må struktureres og eksemplifiseres på en kritisk, grundig redaksjonell måte. Og det vil vi gjøre i Cnytt.no slik søsternettstedene Avfallsbransjen.no gjør med avfallsmarkedet og Biogassbransjen.no gjør det med biogassmarkedet.

Men, tenker du – finnes det egentlig et sirkulært marked og er det derfor nettavisen heter Cnytt.no og ikke eksempelvis «sirkulærbransjen.no» ?

Det finnes et marked for den sirkulære økonomien og det grønne skifte. Det består at alle de som jobber med bærekraft i næringsbedriftene – i de interkommunale selskapene og offentlige etatene. Cnytt.no sin primære målgruppe er dem. Dernest alle som er interesserte i sirkulær økonomi.

Den sirkulære økonomien og det grønne skifte går på tvers av bransjer og markeder. Derfor må vi skape et bindeledd mellom bransjene og markedene. Cnytt.no har ambisjoner om å bli dette uavhengige bindeleddet.

Bindeleddet – Cnytt.no – knyter sammen bransjer og markeder ved å ta utgangspunkt i livssyklusen til varer, produkter og tjenester. Som du kan lese øverst i Cnytt.no bruker vi disse temabegrepene i vår redaksjonelle dekning:

Rapporter – Rammevilkår – Utvikling – Prosjekter – Produksjon – Salg – Forbruk – Ombruk – Materialgjenvinning

Livssyklusen er med andre ord bransjen. Aktivitetene som omfattes er markedet. Det finnes derfor både et marked og en bransjen. Og derved også et uavhengig fagnettsted som skal gi deg og dine kolleger nyheter, fakta og informasjon  – Cnytt.no.

Relaterte artikler
Kommentarer

Kun innloggede medlemmer kan legge igjen en kommentar Logg inn

Ikke medlem ennå? Bestill AB Pluss nå!

Siste nytt fra Cnytt.no

– Dette er musikk i våre ører

Ingebjørg T. Wilhelmsen, Norsk Hydrogenforum

– Et godt utgangspunkt for klimakutt

Øivind Brevik, Samfunnsbedriftene
Kommersielle partnere
X

Hold deg oppdatert! Få vår ukentlige nyhetsoppdatering sendt direkte til innboksen din.

Din e-postadresse vil ikke bli brukt til å sende deg noe annet enn våre nyhetsbrev. Les mer på vår personvernside.